Theetastische bron van informatie

Lekkerste Thee Winkel

Iedereen heeft wel eens thee geprobeerd en iedereen kent het. Het is een van de meest gedronken dranken wereldwijd[1] en deze faam komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Maar wist je dat voor zo’n bekende drank er nog veel moois en nuttigs te leren valt? Thee is heel gewoon, maar ook een uiterst bijzondere drank. Iedereen wie hun teen in de wereld van de thee heeft gedipt komt er al snel achter hoe groot deze wel niet is. Het is geen pootjebaden, het is een sprong in een diepe oceaan aan informatie… en smaak! 

Dus, je bent wel benieuwd naar thee. Wat is thee? Hoe zet je thee? Welke soorten thee bestaan er allemaal? Welke thee is het gezondst? Wat je thee tijdens de zwangerschap? Allemaal goede vragen die wij graag helpen beantwoorden. 

Om jou thee momentjes echt Theetastisch te maken hebben we wat informatie voor je verzameld. We beginnen bij de basis. Dit zijn momenteel de beschikbare pagina’s:

  1. Wat is thee? en Welke soorten thee bestaan er?
  2. Hoe wordt thee gemaakt?

Thee staat verder bekend om zijn positieve bijdragen aan je gezondheid[1]. Het zit boordevol antioxidanten, gevat nuttige mineralen en vitaminen, stimuleert de stofwisseling en is laag in calorieën. De volgende onderwerpen zullen uiteindelijk ook belicht worden:

  1. Wat maakt thee gezond?
  2. Cafeïnevrije thee en gedecafëineerde thee
  3. Welke thee mag je drinken tijdens de zwangerschap?
  4. Mogen baby’s thee?

Meer leren over thee kan bij onze Theetastische bron van informatie! 


Disclaimer: 

Deze Theetastische bron van informatie is nog groeiende. Over de aankomende tijd zullen de pagina’s aangevuld worden inclusief links op deze pagina. Wij houden je op de hoogte via social media zodat je niets hoeft te missen! 

Zit jouw vraag nog niet tussen ons overzicht? Neem dan even contact met ons op en wie weet wordt jouw vraag wel op Theetastische wijze beantwoord!


  1. Voedingscentrum. Thee. Geraadpleegd van https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/thee.aspx.